Βάζουμε σε ένα κατσαρολικό τη σοκολάτα κομματιασμένη και τον καφέ. Προσθέτουμε το νερό βραστό και το αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν τα υλικά, να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 3-5 λεπτά (ανάλογα με το ποσό κρύα είναι) να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά και καλά με το μείγμα της σοκολάτας. Σερβίρουμε την κρέμα σε ποτήρια κρασιού.
Σημ: Η κρέμα γάλακτος πάντα να είναι πολύ κρύα για να σφίγγει πιο γρήγορα και να μην κόβει εύκολα στο χτύπημα. Ακόμα και αν την έχετε στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσετε βαλτέ την στην κατάψυξη και το μπολ στο οποίο θα χτυπηθεί να το έχετε στο ψυγείο να είναι κρύο. Είναι πολύ καλύτερα.
|