Κρεμά σοκολάτας για πολλές χρήσεις

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό γάλα
400 γρ. ζάχαρη
7 κρόκοι αυγών
90 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας (τα αρωματικά σποράκια του αλλά και το κλωναράκι)
100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
Εκτέλεση
Από το όλο γάλα κρατάμε ένα ποτήρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στο ποτήρι με το γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει η κρέμα και βγάζουμε το κλωναράκι. Μόλις σφίξει ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψουν. Όταν σφίξει πολύ την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν όλα και την αδειάζουμε σε ταψάκι. Την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει. Όταν τη βγάλουμε θα είναι πολύ σφιχτή, οπότε τη βάζουμε στο μίξερ και με το εξάρτημα που λέγεται μπράτσο την χτυπάμε λίγο να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Την τρώμε σκέτη σε μπολάκια ή ποτήρια γαρνιρισμένη με σαντιγί και σμέουρα ή κεράσια ή με σου γεμισμένα με σαντιγί σαν προφιτερόλ. Επίσης μπαίνει σε εκλέρ με λίγο ψημένο αναποφλοίωτο αμύγδαλο σπασμένο, σε γέμιση τούρτας καθώς και σε σοκολατένια σου.
Μπορούμε να την αρωματίσουμε με ξύσμα από 1 πορτοκάλι, που ταιριάζει πολύ, απλά δεν βάζουμε βανίλια.?

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr