Κριθαράκι και μανιτάρια με φασόλια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
450 γρ. λευκά φασόλια, (μπορεί και από κονσέρβα) στραγγισμένα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε το κριθαράκι και το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, καλύπτουμε, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε 45 έως 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Ρίχνουμε και τα φασόλια στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά, έως ότου τα φασόλια ζεσταθούν καλά. Εάν τα φασόλια δεν είναι από κονσέρβα τα βράζουμε σε αρκετό νερό να μαλακώσουν και τα βάζουμε στη κατσαρόλα εξ αρχής μαζί με τα άλλα λαχανικά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr