Κριθαράκι με τόνο, πιπεριές, μανιτάρια και τυρί στο φούρνο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένος (ή σολομός ή πέστροφα καπνιστή ή φιλέτο ρέγκας ψιλοκομμένα)
4-5 φιλέτα αντσούγας σε λάδι ψιλοκομμένα
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 μεγάλες καυτερές πιπεριές κομμένες σε δακτυλίδια
125 γρ. μικρά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές σόγια σος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
½ φλιτζ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε κύβους
1 φλιτζ. ξινή κρέμα ή 400 γρ, γιαούρτι άπαχο με λεμόνι αναμιγμένο με λίγο α-λατοπίπερο
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι και το μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ. Το ανακατεύουμε με τη μοτσαρέλα και τον μαϊντανό.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.
3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φιλέτα αντσούγας, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον τόνο ανακατεύοντας ώστε να τριφτεί καλά. Προσθέ-τουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους, στη συνέχεια τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σόγια σος ανακατεύοντας καλά.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα με το κριθαράκι ανακατεύοντας καλά. Απλώ-νουμε την ξινή κρέμα ομοιόμορφα από πάνω και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Βάζουμε κομματάκια βουτύρου στην επιφάνεια και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr