Κυπριακό γκιουλμπασι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κιλά μοσχάρι φιλέτο
4-5 πατάτες
500 γρ. τυρί χαλούμι
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλ. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη, δυόσμο
2 φύλλα λαδόκολλας
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Βάζουμε μέσα στην λεκάνη το κρέας και το αφήνου με για 15 λεπτά. Στρώνουμε τις 2 λαδόκολλες την μία πάνω στην άλλη και στρώνουμε στη μέση της λαδόκολλας τα μισά κομμάτια του κρέατος μας. Από πάνω ρίχνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις σκελίδες του σκόρδου. Στρώνουμε τις πατάτες το τυρί, τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε το υπόλοιπο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και δυόσμο. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα και τη βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες.
Σερβίρουμε ζεστό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr