Λαχανικά ογκρατέν

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κ .σ. λάδι
400 γραμμ. πιπεριές πράσινες κόκκινες και κίτρινες ψιλοκομμένες
1/2 φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κ. γ. ξερό βασιλικό
1/2 κ. γ. ξερή ρίγανη
1/2 κ. γ. ξερό δυόσμο
1/2 κ. γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο
2 κ. σ. σιμιγδάλι
250 γραμμ. φέτα
1 φλιτζάνι γλυκιά μυτζήθρα
2 αυγά
1/2 κ. γ. πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε το λάδι σε τηγάνι και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε τις πιπεριές τα κρεμμύδια τα μανιτάρια τα μυρωδικά και το αλάτι και ανακατεύετε.
2. Αφήνετε τα λαχανικά να μαραθούν για 3 περίπου λεπτά σκεπασμένα. Ξεσκεπάστε και αφήστε τα 6 λεπτά ακόμα να μαγειρευτούν, προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε.
3. Παράλληλα σε ένα μπολ λιώστε τη φέτα προσθέστε τη μυτζήθρα τα αυγά και το πιπέρι. Χτυπήστε καλά και βάλτε το μίγμα πάνω από τα λαχανικά ώστε να τα καλύψει. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να πήξει.
Συνοδέψτε το φαγητό με μια ωραία πράσινη σαλάτα.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε στο φαγητό και μερικές πατάτες βρασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες και σοταρισμένες σε φυτίνη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr