Λάχανο πικάντικο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μέτριο λάχανο
3 σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά πράσινη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κρασί λευκό
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
2-3 ντομάτες ώριμες ή κονκασέ
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το λάχανο από τα φύλλα, το πλένετε και το κόβετε λωρίδες. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα σκόρδα Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί βάζετε το λάχανο, την πιπεριά, το σκόρδο και τον άνηθο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το λάχανο.
Ρίχνετε στη συνέχεια τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το κρασί τη ζάχαρη, την κέτσαπ τη σόγια σάς και νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει το φαγητό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Μπορείτε να βάλετε και πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης αν θέλετε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr