Λευκά τυριά με σύκα και μαυροδάφνη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
150 γρ. μανούρι
150 γρ. κατίκι
100 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ξερά σύκα
2 ποτήρια μαυροδάφνη
1 ποτήρια κόκκινο κρασί
10 κόκκους μπαχάρι
κανέλλα σε ξύλο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σύκα στα δυο και τα βράζουμε με το κρασί, τη μαυροδάφνη και τα μπαχαρικά για 20΄ και τα κρυώνουμε. Ανακατεύουμε τα τυριά με τα μισά σύκα και τα απλώνουμε σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα σύκα και τη σάλτσα του κρασιού.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr