Λεμονόπιτα (lemon pie)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
550 γρ. αλεύρι φαρινάπ
400 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γάλα
200 γρ. αυγά
300γρ. ηλιέλαιο
1 βανίλια
1 λεμόνι (λάιμ)

Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νισεστέ
3 κρόκους αυγού
50 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια
1 λάιμ
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα την κρέμα. Ρίχνουμε το γάλα και τους κρόκους σε ένα κατσαρόλι ανακατεύοντας τα λίγο, μετά ρίχνουμε το νισεστέ με τη ζάχαρη αφού τα ανακατέψουμε σε ένα μπολ. Μόλις βράσει το κατεβάζουμε και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λάϊμ καθώς και τη μαργαρίνη. Για το κέικ ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μας τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό για να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Το αφήνουμε να χτυπηθεί στη γρήγορη ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι.
Το απλώνουμε σε ένα μέτριο ταψί. Παίρνουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και τραβάμε γραμμές σχηματίζοντας τετραγωνάκια. Έπειτα το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
Πριν το σερβίρετε μπορείτε να βάλετε λίγο ζελέ ουδέτερο και από μία φέτα λάϊμ σε κάθε κομμάτι. Καλή όρεξη!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr