Λιγκουίνια με λιαστές ντομάτες και χοϊζίν σος

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κύβος ζωμού λαχανικών
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
250 γρ. ντομάτες λιαστές σε βαζάκι με λάδι
1/2 κ.γ θυμάρι ξηρό
1/2 κ.γ σπόροι κύμινου
1 μικρό κόκκινο καυτερό τσίλι (προαιρετικά)
1 κουταλιά χόιζιν σος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τη λιαστή ντομάτα ρίχνοντας το λάδι της σε ένα μεγάλο τηγάνι και τη λιώνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τον κύβο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη λιαστή ντομάτα και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τη χόιζιν σος, ελέγχουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr