Λικέρ κερασί

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 ½ κιλό μαύρα κεράσια
½ κιλό κονιάκ
1 κιλό και 200 γρ. ζάχαρη
γαρύφαλλα
κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κεράσια, τους βγάζουμε και το κοτσάνι. Χαράζουμε το κάθε ένα κατά μήκος με μαχαίρι. Τοποθετούμε τα κεράσια και τη ζάχαρη σε βάζο με φαρδύ στόμιο σε στρώσεις εναλλάξ, μία σειρά κεράσια, μια στρώση ζάχαρη. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 15 μέρες. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κονιάκ, τα μπαχαρικά και το περιεχόμενο του βάζου και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μίγμα μας ξανά σε βάζα και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 10 ημέρες. Τέλος λιώνουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε μαζί με το μίγμα το οποίο σουρώνουμε και το ποτό μας είναι έτοιμο. Τοποθετούμε σε καθαρό γυάλινα μπουκάλια.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr