Μάφιν καρότου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
125 γραμμάρια μαλακής καφέ ζάχαρης
125 ml ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά
225 γραμ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
200 γραμμάρια καρότα
75 γρ καρύδια
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
110 g ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

Χτυπάμε στο μίξερ μαζί τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το baking powder.

Προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε ταψί για μάφιν στο οποίο έχουμε βάλει χάρτινες θήκες για μάφιν.

Ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από τα μάφιν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω στα μάφιν και πασπαλίστε με λίγα ψιλοκομμένα καρύδια.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr