Μαγειρίτσα με κιμά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
800 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο μαρούλι ψιλοκομμένο
άνηθο όσο θέλουμε
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
1/3 φλ. λεμόνι χυμό
ζωμό κότας ή λαχανικών προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι το μαρούλι τον άνηθο και ανακατεύετε επάνω στη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι πιπέρι και νερό ζεστό όσο χρειάζεται για να καλύψει το μείγμα του κιμά και τα λαχανικά. Σιγοβράστε 25 περίπου λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε μπολ και ρίξτε ανακατεύοντας το ζουμί της σούπας. Ρίχτε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και κουνήστε κυκλικά να πάει παντού. Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr