Μακαρονάκι με γαρίδες και σάλτσα από σκόρδο και ντομάτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κορνφλάουρ
1 ασπράδι αυγού
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πράσα κομμένα κατά μήκος
4 μικρές σκληρές ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα οκτώ
6 κ. σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μακαρονάκι, κοχύλι βρασμένο και στραγγισμένο ή κουσκούς,
Σάλτσα:
2 κ. σ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κ. γ. αλάτι
1 κ. σ. ζάχαρη
6 κ. σ. ζωμός κοτόπουλου
1,5 κ. σ. κορνφλάουρ σε 3 κουταλιές νερό
1 κ. γ. σησαμέλαιο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ με το αλάτι. Τις πασπαλίζουμε με το κορνφλάουρ και τις καλύπτουμε με το ασπράδι του αυγού.
2. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά λάδι και τηγανίζουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά ή ώσπου να γίνουν.
3. Σε ένα άλλο τηγάνι (ή και το ίδιο, αν αφαιρέσουμε τις γαρίδες) και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε αναδεύοντας (stir-fry) το σκόρδο σε λίγο περισσότερο λάδι με τα μισά πράσα και τις ντομάτες για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ζωμό. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ, ώστε η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και τα υπόλοιπα πράσα. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες και τα αναμιγνύουμε όλα
μαζί.
4. Σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr