Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες σε γλυκιά σάλτσα κόκκινου κρασιού

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
16 μανιτάρια μέτρια
400 γρ. γαρίδες μεγάλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κολοκυθάκια
2 κουταλιές σούπας άνηθο
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
? ποτήρι κονιάκ
½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
λίγη κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε τα κοτσανάκια τους. Τα σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε τα κελύφη και τα κεφάλια τους σε λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄ και στραγγίζουμε και κρατάμε τα υγρά τους για να κάνουμε τη σάλτσα.
3. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα κολοκυθάκια όλα κομμένα πολύ ψιλά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Προσθέτουμε τη σάλτσα από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄ στη φωτιά και στραγγίζουμε το μείγμα κρατώντας την σάλτσα σε ένα άλλο κατσαρολάκι.
4. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις γαρίδες με τον άνηθο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Ξαναβάζουμε τη σάλτσα της μαυροδάφνης στη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και το θυμάρι και τέλος συμπληρώνουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλα 5΄ μέχρι να πήξει.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr