MANSAF

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
αρνί
σκόρδο
λεμόνια
κρεμμύδια
ρύζι
γιαούρτι
κορν φλάουρ
κουκουνάρια
αμύγδαλα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το αρνί, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί με μπόλικο σκόρδο, λεμόνι και λάδι. Το ψήνουμε καλά μέχρι να ξεροψηθεί. Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με νερό, αλάτι, κορν φλάουρ να γίνει πολύ αραιό, το βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και το βραζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Μόλις βράσει το γιαούρτι προσθέτουμε το κρέας που έχει ψηθεί και το αφήνουμε να βράσει μέσα στο γιαούρτι αρκετή ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το ρύζι πιλάφι . Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στο τέλος καβουρδίζουμε αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κουκουνάρια μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσό. Σε μια πολύ μεγάλη πιατέλα στρώνουμε το πιλάφι και στην μέση βάζουμε το κρέας, περιχύνουμε πάνω στο πιλάφι τα καβουρδισμένα υλικά από το τηγάνι. Το βρασμένο γιαούρτι το βάζουμε σε μια βαθειά γαβάθα δίπλα στη πιατέλα με το κρέας και το πιλάφι και πάνω από κάθε μερίδα ρίχνουμε και ζεστό γιαούρτι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr