Μαρκίζ με δυο σοκολάτες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. σοκολάτα άσπρη
250 γρ. βιτάμ
120 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
2 φύλλα ζελατίνα
Εκτέλεση
1. Κόβετε τα δύο είδη σοκολάτας σε κομμάτια.Βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και τη λυώνετε. Ρίχνετε τη μισή ζάχαρη και τη μισή ποσότητα βιτάμ χτυπώντας στο μίξερ.Οταν το μίγμα είναι ομοιογενές προσθέτετε 4 κρόκους σταδιακά χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τα 4 ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μίγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας προσεκτικά.
2. Στρώνετε μια φόρμα με σούστα 22 εκ. με διαφανή μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τις πλευρές της φόρμας. Ρίχνετε στη φόρμα το μίγμα της σοκολάτας και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
3. Ετοιμάζετε το μίγμα της άσπρης σοκολάτας κατά τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα υλικά, μόνο που προσθέτετε ζελατίνα στη σοκολάτα μόλις λιώσει. Ρίχνετε το μίγμα της άσπρης σοκολάτας στη φόρμα πάνω στο στρώμα της κουβερτούρας, Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο να μείνει αρκετές ώρες. Βγάζετε το γλυκό σε πιατέλα και γαρνίρετε με κομμάτια σοκολάτας, ψιλοκκομένα φυστίκια και ο,τι άλλο θέλετε. Σερβίρετε το γλυκό σε φέτες.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr