Μελιτζάνα βελούδινος πουρές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι καυτό γάλα
1/2 φλ. τριμμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνετε ακαθάριστη τη μελιτζάνα στα κάρβουνα ή στο γκάζι. Αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε τη φλούδα με προσοχή και τη βάζετε σε ένα μπολ. Λιώνετε το βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Παίρνετε μικρά κομματάκια μελιτζάνας και τα στύβετε για να βγει το ζουμί τους. Τα ρίχνετε στο μίγμα του βουτύρου και αλευριού. Όταν ρίξετε όλες τις μελιτζάνες ανακατεύετε καλά με ένα πηρούνι για να λιώσουν. Προσθέτετε σταδιακά το καυτό γάλα χτυπώντας με το σύρμα. Όταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα προσθέτετε το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr