Μελιτζάνες τουρσί

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο (αν θέλουμε και περισσότερες ανάλογα πως μας αρέσει)
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 ματσάκι μαϊντανό
3 καρότα
λίγο λάχανο
σέλινο (μόνο κλωνάρια, όχι τον βολβό)
ξύδι
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις χαράζουμε κατά μήκος από τη μια άκρη στην άλλη. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με προσοχή να μη λιώσουν και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν. Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια, τρίβουμε στον τριφτή το λάχανο και τα καρότα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο. Με αυτή τη γέμιση, γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Ζεματάμε το σέλινο και αφού κρυώσει, παίρνουμε ένα, ένα τα κλωνάρια και δένουμε τις μελιτζάνες. Δυο κλωνάρια σε κάθε μελιτζάνα. Τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο και τις καλύπτουμε με ξύδι. Αφήνουμε λίγες ώρες αναλόγως ποσό ξύδι Θέλουμε να απορροφήσουν και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Τις τοποθετούμε σε γυάλινα δοχεία και τις καλύπτουμε με λάδι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr