Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και καυτερές πιπεριές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μελιτζάνα 3/4 του κιλού
χυμός 1/2 λεμονιού
2 πιπεριές
2 μικρές καυτερές πιπεριές
1/4 φλ. καρύδια κοπανισμένα
1/2 φλ. και 2 κ. σ. γιαούρτι
1-2 κ. σ. λάδι
1 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
4 κ. γ. ξύδι
φέτες ντομάτας ελιές και πάπρικα για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
1.Βάλτε τη μελιτζάνα στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει. Αδειάστε τη με ένα κουταλάκι. Ανακατέψτε την ψίχα με το χυμό του λεμονιού
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήστε τις πιπεριές γυρίζοντας συχνά. Μόλις μαλακώσουν και σκουρύνουν βγάλτε τις από το τηγάνι. Τοποθετήστε σε πλαστική σακούλα και καλύψτε με πετσέτα και αφήστε για μισή ώρα. Ξεφλουδίστε τις πιπεριές και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Πετάξτε τους σπόρους και τα κοτσάνια.
3. Ανακατέψτε στο μπλέντερ τη μελιτζάνα τις πιπεριές και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε σε μπολ και παγώστε στο ψυγείο.
Γαρνίρετε με φέτες ντομάτας ελιές και πάπρικα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr