Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
μελιτζάνες φλάσκες
γιαούρτι στραγγιστό
αμύγδαλα
λίγο ξύδι
αλάτι
σκόρδο
(οι ποσότητες κρίνονται κατά βούληση)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους, τις κόβουμε φέτες και τις τηγανίζουμε χωρίς να ξεραθούν. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και όταν στραγγίσουν τις στρώνουμε με τη σειρά σε μια πιατέλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο και το αμύγδαλο πολτοποιημένο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο ξύδι. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στις μελιτζάνες που έχουμε τοποθετήσει στην πιατέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Σημ: Ο λόγος που δεν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, είναι γιατί το αμύγδαλο σαν πολτός μέσα, αποβάλλει κάποια ποσότητα λαδιού.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr