Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κιλά μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 λεμόνι (το χυμό)
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. κουκουνάρι τριμμένο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Αφαιρούμε τις φλούδες και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά. Τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τις πολτοποιούμε. Στη συνεχεία προσθέτουμε το ταχίνι και το λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι να πήξει η μελιτζανοσαλάτα. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr