Μελομακάρονα μπισκοτένια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 ½ κ. λάδι
3 κ. αλεύρι
½ κ. σιμιγδάλι ψιλό
¾ κ. χυμό πορτοκαλιού και κονιάκ( η αναλογία είναι στη δική σας κρίση, εγώ βάζω 200 γρ. κονιάκ και τα υπόλοιπα 550 γρ. χυμό)
1κ. σ. σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
½ ζάχαρη άχνη
ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ. τριμμένα καρύδια για γαρνίρισμα
σιρόπι
Προαιρετικά στο σιρόπι προσθέτουμε 500 γρ. μέλι λίγο πριν σβήσουμε το μάτι για περισσότερη γεύση.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη τόσο ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονά μας στο κλασικό σχήμα ή και με σχηματάκια, π.χ. αστεράκια ή δεντράκια αν έχουμε καλούπια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 ◦C στον αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 ξυλάκια κανέλας και λίγο τριμμένο γαρύφαλλο. Τα βουτάμε στη κατσαρόλα με το σιρόπι, μετράμε μέχρι το 15 γρήγορα και τα βγάζουμε. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr