Μικρά κέικ με άρωμα βανίλιας και μόκα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
125 γρ. ζάχαρη ψιλή
125 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
2 κ.γ. γάλα
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ

Για το γλάσο
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
175 γρ.. άχνη ζάχαρη
σοκολατάκια σε σχήμα και άρωμα κόκκων καφέ ή ό,τι άλλο θέλετε για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 190 βαθμούς Κελσίου και προετοιμάζουμε 16 ατομικά φορμάκια από αλουμινόχαρτο.
2. Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, την ζάχαρη, το αλεύρι τα αυγά και το μπέικιν. Χωρίστε το μείγμα στα δύο. Αναμείξτε στο ένα μείγμα τη βανίλια και το γάλα και στο άλλο τον καφέ που έχετε προηγουμένως διαλύσει σε 2 κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό.
3. Βάλτε μικρές ποσότητες και από τα δύο μείγματα μέσα σε κάθε φορμάκι και με ένα καλαμάκι ανακατέψτε τα ελαφρά να κάνουν τα νερά του μαρμάρου.
4. ψήστε τα επί 15-20 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε μια σκάρα.
5. Για το γλάσο διαλύστε τον καφέ σε 2 κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό και προσθέστε μέσα την άχνη και όσο νερό χρειάζεται επί πλέον ώστε να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο.
6. Διακοσμήστε την πάνω επιφάνεια των κέικ με το γλάσο και γαρνίρετε με ό,τι εσείς θέλετε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr