Μιλφέιγ με φρούτα και σοκολάτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής πατισερί
1/2 κεσεδάκι φράουλες
1 μπανάνα
κουβερτούρα ξύσμα ή σταγόνες
άχνη
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. σαντιγί
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φράουλες και τις μπανάνες σε φέτες και τις μουσκεύουμε για 1 λεπτό σε χυμό 1 λεμονιού. Έπειτα χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μπολ ίση ποσότητα, 250 γρ. στο ένα και 250 γρ. στο άλλο. Στο ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια φράουλας και λίγο ξύσμα ή σταγόνες σοκολάτας και στο άλλο μπολ τις μπανάνες και λίγο ξύσμα σοκολάτας. Τα ανακατεύουμε. Κόβουμε το φύλλο σε τρεις λωρίδες. Πάνω στη μια λωρίδα απλώνουμε την κρέμα με τις μπανάνες. Από πάνω βάζουμε τη 2η λωρίδα και απλώνουμε την κρέμα με τις φράουλες. Με την τρίτη λωρίδα σκεπάζουμε και το καλύπτουμε όλο με σαντιγί. Τα τρήματα που έχουν περισσέψει τα ρίχνουμε επάνω και πλαγιά στο μιλφέιγ και ρίχνουμε άχνη. Με μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε ισομετρικά κομμάτια. Έχει ονειρική γεύση.

Την κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να την αγοράσετε από το ζαχαροπλαστείο ή να την φτιάξετε εσείς. Στο yumyum υπάρχει η συνταγή στις σχετικές συνταγές και είναι πολύ ωραία, τη δοκίμασα, απλά συνήθως θέλει αραίωμα με σαντιγί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr