Μιλφέιγ (millefeuilles)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
ένα φύλλο σφολιάτα κομμένο στα τρία
ένα φακελάκι κρεμά στιγμής βανίλια
ένα φακελάκι σαντιγί
λίγη αχνή ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 λίτρο περίπου γάλα για την κρεμά και την σαντιγί
το ξύσμα από ένα λεμονί ή λίγη μαστίχα για άρωμα στη κρεμά ανάλογα με το τι μας αρέσει
Εκτέλεση
Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα και τη ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά, κτυπάμε τη κρεμά και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Προσθέτουμε το ξύσμα ή τη μαστίχα στη κρεμά. Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα και στρώνουμε τη μισή κρεμά. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι, στρώνουμε την υπόλοιπη κρεμά και τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι σφολιάτα όπου απλώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με αχνή.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr