Μισοπαγωμένη σοκολάτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
175 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα φουντουκιά (καβουρντισμένα και κοπανισμένα καλά)
250 γρ. αχνή
2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
3 αυγά
ξηροί καρποί και κομματάκια καραμέλας για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνέχεια. Την κατεβάζουμε από τον ατμό και την κρυώνουμε ανακατεύοντας συνέχεια να μην πήξει.
(Στα ζαχαροπλαστεία την απλώνουν στον πάγκο και την ανακατεύουν συνέχεια με την σπάτουλα να κρυώσει χωρίς να πήξει ώστε να δουλευτεί εύκολα. Λέγεται στρώσιμο σοκολάτας. Πάλι πήζει αλλά προλαβαίνουν να τη δουλέψουν.)
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, την ανακατεύουμε με τα φουντουκιά και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο.
Παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε κρόκους από ασπράδι. Χτυπάμε τους κρόκους με 4 κουταλιές αχνή. Όταν γίνει μια ανοιχτόχρωμη κρέμα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη σαντιγί (στην οποία βάλαμε τα φουντουκιά).
Χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα προσθέτοντας την υπόλοιπη αχνή.
Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα που κάναμε και το αδειάζουμε σε ποτήρια.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες τουλάχιστον.
Λίγο πριν σερβίρουμε τα βγάζουμε από την κατάψυξη στο ψυγείο για να μαλακώσει. Γαρνίρουμε με σπασμένη καραμέλα και κοπανισμένους ξηρούς καρπούς.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr