Μοσχαράκι ανοιξιάτικο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα
1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
5-6 κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2-3 πράσα σε ροδέλες
άνηθο ή σέλινο ή σελινόριζα
1 φλιτζάνι φυτίνη ή ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση:
1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν με το λάδι ή την φυτίνη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μερίδες αλάτι πιπέρι, τα καρότα και τα πράσα και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.
2. Προσθέτετε κατόπιν το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν 1 και 1/2 της ώρας περίπου.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον άνηθο ή το σέλινο ή την σελινόριζα και τον χυμό του λεμονιού.
Σερβίρεται ζεστό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr