Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μανιτάρια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 μοσχαρίσια φιλέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι( ψιλοκομμένο)
1 κούπα ζωμό κρέατος
150 γρ. λάδι
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
200 γρ. μανιτάρια(κομμένα σε φέτες ή κονσέρβα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και ροδίζουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα αφαιρούμε, μετριάζουμε τη φωτιά και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ. Κανονικά πρέπει να το βάλουμε φωτιά αλλά για λογούς ασφαλείας στο σπίτι (έχουμε απορροφητήρες) δεν το κάνουμε και το αφήνουμε να εξατμιστεί βράζοντας. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει και να χυλώσει λίγο. Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Το ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μόλις πήξει, βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά παραπάνω.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr