Μπακαλιάρος με σκορδαλιά από πατάτες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 φιλέτα μπακαλιάρου παστά
Χυλός:
2 κούπες νερό
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
φαρίνα όσο πάρει για να γίνει ένας αραιός χυλός (όχι πηχτός γιατί θα σφίξει πολύ στο τηγάνισμα Σκορδαλιά:
5 πατάτες
λάδι
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
ξύδι ή λεμόνι
Εκτέλεση
Αποβραδίς βγάζουμε με προσοχή την πέτσα του μπακαλιάρου. Γιατί αλλιώς δεν ξαρμυρίζει ότι και να κάνουμε. Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια, και τα βάζουμε σε μια λεκάνη γεμάτη νερό. Αφήνουμε όλη νύχτα τη βρύση να τρέχει σαν ράμα, τόσο όσο να εναλλάσσεται το νερό για να μην κρατήσει την αλμύρα το νερό.
Το πρωί θα έχει απλώσει φυσιολογικά σαν βαμβάκι και θα είναι ελαφρά αλμυρός. Όσο πρέπει για να τρώγεται δηλαδή.
Τον στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι και κάνουμε το κουρκούτι:
Ανακατεύουμε το νερό με τα αυγά το αλάτι και το πιπέρι να γίνουν ένα. Έπειτα ρίχνουμε λίγο, λίγο τη φαρίνα. Κουτάλι ,κουτάλι της σούπας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς χυλός. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε αν μας κάνει η αλμύρα του. Αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά. Τον βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σκορδαλιά:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε να μαλακώσουν πολύ. Χύνουμε το νερό και αφήνουμε λίγο στην κατσαρόλα με τις πατάτες. Παίρνουμε το μίξερ χειρός και τα εξαρτήματα που λέγονται σύρματα, κάνουμε τον πουρέ. Την πατάτα με το λίγο νερό.
Προσθέτουμε λάδι όσο είναι πολύ ζεστό για να το απορροφήσει σωστά και να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε αλάτι ,το σκόρδο περασμένο στον τρίφτη και ξύδι ή λεμόνι. Ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε, βάζουμε και την ποσότητα. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη. Για τον μπακαλιάρο χρειάζεται και λίγο λεμονάκι. Καλή όρεξη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr