Μπαβαρουάζ με ινδική καρύδα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φλ. τριμμένη ινδική καρύδα
4 φύλλα ζελατίνα
2 ποτήρια νερού γάλα
4 αυγά
7 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
1/4 λίτρο (1 ποτήρι νερού) κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε την τριμμένη καρύδα στο φούρνο να καβουρδιστεί, προσέχοντας όμως να μην πάρει πολύ χρώμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα, στύβουμε την ζελατίνα, την ενώνουμε με το γάλα και την διαλύουμε καλά, ανακατεύοντας. Δουλεύουμε καλά σε λεκάνη-με ξύλινο κουτάλι-τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε μέσα, λίγο λίγο, το ζεστό γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια κι αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάμε σε πηκτή μαρέγκα τ'ασπράδια των αυγών.
Χτυπάμε επίσης χωριστά με το σύρμα των αυγών την κρέμα του γάλακτος, να αφρατέψει πολύ καλά. Ενσωματώνουμε στην κρέμα που πετύχαμε την καρύδα, προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα βρεγμένη με κρύο νερό και την τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες,μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρουμε την μπαβαρουά σε πιατέλα,αφού τυλίξουμε για λίγο την φόρμα σε μια πετσέτα βρεγμένη με καυτό νερό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr