Μπισκότα κανέλας από τη Νορβηγία

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
450 γρ. βούτυρο
1 αυγό
180 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αλεύρι
κανέλα σε σκόνη και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καταρχήν, βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.
Μόλις το μείγμα μας "πάρει" όλο το αλεύρι, πλάθουμε μικρά ρολάκια σε πάχος όσο ένα δάχτυλο.
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε και απλώνουμε ζάχαρη με κανέλα. Κυλάμε τα ρολάκια ώστε να καλυφθούν από την κανέλα και την ζάχαρη και κόβουμε την ζύμη σε ότι μέγεθος θέλουμε. Εναλλακτικά πλάθουμε ότι σχεδιάκι θέλουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Απλώνουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr