Μπισκότα με βρώμη και ινδοκάρυδο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
125 γρ. βούτυρο
2 κ. σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ. γ. σόδα διαλυμένη σε 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρ. νιφάδες βρώμης
150 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
220 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα και την διαλυμένη στο νερό σόδα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τις νυφάδες βρώμης, την καρύδα και την ζάχαρη. Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο, το μέλι και την σόδα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά για να σφίξει λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στρώνουμε ένα λαδόχαρτο στο ταψί μας, πλάθουμε τα μπισκότα, τα τοποθετούμε με τουλάχιστον 3 εκατοστά απόσταση και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα διατηρούμε 2-3 εβδομάδες σε μεταλλικό κουτί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr