Μπισκότα μήλου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
120 γρ. βούτυρο μαλακό
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. αποξηραμένα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 1/2 κουταλάκι μαγιά ξηρή
2 πρέζες αλάτι
Για διακοσμηση ζάχαρη ψιλή
Εκτέλεση
Xτυπάμε σε μίξερ και στις χαμηλές στροφές το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό και μετά το καλαμποκάλευρο σιγά-σιγά. Βάζουμε και το ξύσμα λεμονιού, κοσκινίζουμε στο μίγμα αυτό το αλεύρι ανακατεμένο με την μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε γρήγορα με το χέρι το μίγμα για να μην ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου. Πλάθουμε μπαλίτσες λίγο μεγαλύτερες από ένα φουντούκι και τις βάζουμε αραιά μεταξύ τους σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με ζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20-23 λεπτά. Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr