Μπουρέκι χανιώτικο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
1 φλ.ι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ρακί
3 πρέζες αλάτι

Γέμιση:
1 κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκύθια
1 κιλό μυζήθρα ξυνή
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι με τον τρόπο που έγραψα στη μαραθόπιτα μόνο που εδώ μόλις το ανοίξουμε φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε να γίνει ένα διπλωμένο τετράγωνο ζυμάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 20' και το ξανανοίγουμε φύλλο (να έχει λίγο πάχος). Έτσι όσες φορές το έχουμε διπλώσει, σε τόσα φύλλα θα φουσκώσει όταν ψηθεί.

Γέμιση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες κομμένα σε μικρές ροδέλες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στη μυζήθρα προσθέτουμε το λάδι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το φύλλο στα δύο. Να έχει πάχος το κάθε φύλλο. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα υλικά, στρώνοντας πρώτα πατάτες, μετά μυζήθρα μετά κολοκύθια και ξανά μυζήθρα. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε, ραντίζουμε με νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 70'.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr