Νηστίσιμη καρυδόπιτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ξύσμα λεμονιού
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι (100 γραμμάρια):
100 ml νερό
110 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Για την επικάλυψη:
350 γραμμάρια κουβερτούρα
50 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν. Μετά προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Στη συνεχεία ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό τα καρύδια, τη σόδα που την έχουμε διαλύσει μέσα στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Λαδώνουμε μια φόρμα και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 180. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας 5 με 7 λεπτά περίπου, το ρίχνουμε ζεστό και μόλις κρυώσει λειώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα με την μαργαρίνη και την ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.
Καλή επιτυχία!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr