Νoυγκατίνα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό ασπράδι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αμυγδαλόψιχα
100 γρ. αλεύρι
βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι με τη ζάχαρη και κάνουμε μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι και τη βανίλια. Με το χέρι ανακατεύουμε αργά και προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά χωρίς να κόψει η μαρέγκα.
Στρώνουμε σε ταψιά λαδόκολλες και απλώνουμε πάνω λίγο από το μείγμα. Με μια σπάτουλα το απλώνουμε και το στρώνουμε να πάει σε όλες τις πλευρές και τα τοιχώματα, να γίνει μια λεπτή ομοιόμορφη στρώση. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα τα ταψιά. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.
Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα αναποδογυρίζουμε και ξεκολλάμε τη λαδόκολλα. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε λωρίδες πλάτους 20 εκατοστών αν θέλουμε να κάνουμε μακρόστενες τούρτες. Βάζουμε μια λωρίδα σε μακρόστενη φόρμα, τη γεμίζουμε με παγωτό, είτε Αρμενοβιλ, είτε οποιαδήποτε άλλη γεύση ή και 2 γεύσεις μαζί και από πάνω καλύπτουμε με άλλη λωρίδα. Έπειτα κάνουμε ακριβώς ότι στην τούρτα. Βάζουμε σαντιγύ και στολίζουμε. Αν πάλι θέλουμε στρόγγυλή τούρτα, το κλασσικό σχήμα, βάζουμε 1 τσέρκι πάνω στις νουγκατίνες και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια. Και αντί για σαντιγύ γεμίζουμε με παγωτό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr