Παγωτό βανίλια για παγωτομηχανή

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
6 κρόκοι αυγού
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. γάλα
1 κλωναράκι βανίλια ή 1 κουτ. γλυκού σκόνη βανίλια, προτείνω κλωναράκι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Αν βάλουμε κλωναράκι, το σχίζουμε κατά μήκος και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τα μικροσκοπικά αρωματικά σποράκια και τα ρίχνουμε στο γάλα μαζί με το κλωναράκι για περισσότερο άρωμα.
Ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους στην κατσαρόλα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας γρήγορα και ασταμάτητα. Λίγο πριν βράσει πολύ η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν έχουμε θερμόμετρο να είναι γύρω στους 84-85 βαθμούς θερμοκρασία. Αν δεν έχουμε, τότε ελέγχουμε με την κουτάλα, βγάζοντας την, πρέπει να έχει σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο στρώμα κρέμας που σέρνοντας το δάχτυλο μας επάνω του να αφήνει δρόμο που δεν κλείνει (αυτό το κάνουμε γρήγορα για να μη ψηθεί το αυγό).
Τη σουρώνουμε σε άλλο σκεύος γιατί στην κατσαρόλα θα ψηθεί το αυγό από τη θερμότητα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει . Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να ωριμάσει. Όσο πιο πολύ την αφήνουμε, τόσο καλύτερο γίνεται το παγωτό. Βγάζουμε την κρύα κρέμα από το ψυγείο και την αδειάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής. Τη θέτουμε σε λειτουργιά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως ο χρόνος παρασκευής κυμαίνεται από 35-45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως. Αν Θέλουμε να σφίξει περισσότερο το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr