Παπουτσάκια ελαφριά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση κάθετα
Για τη γέμιση:
500 γρ. κιμά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
Για τη σάλτσα:
1 κουτί κονκασέ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
Για το σκέπασμα:
10 φέτες τυρί τοστ λάιτ
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες στρογγυλές
ένα μικρό κομμάτι φέτα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι, ζεματάμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν, τις βάζουμε σε ταψί και αφαιρούμε λίγη ψίχα. Σοτάρουμε τον κύμα σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό με μισό ποτήρι νερό και τον αφήνουμε να βράσει. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, βράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να δέσει και τη ρίχνουμε πάνω από τις γεμιστές μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να πιουν τα υγρά και να μείνουν με τη σάλτσα. Τότε βάζουμε μια φέτα τυρί πάνω από κάθε μελιτζάνα και μια φέτα ντομάτα και σκορπίζουμε τη φέτα γύρω στο ταψί και το βάζουμε άλλα 10 λεπτά στον φούρνο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr