Πασχαλινό cheesecake 5 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Πασχαλινό cheesecake
Παντρεύω την Ελληνική παράδοση με ξενόφερτο γλυκό και δίνω ένα τέλειο αποτέλεσμα. Πασχαλινή καρυδόπιτα Πηλίου με κρέμα τυριού.
 
 

Υλικά

5 αυγά
5 κ.σ. καρύδι τριμμένο
5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
χυμό 1/2 λεμονιού
φλούδα απο 1 πορτοκάλι
φλούδα απο 1/2 λεμόνι

Για την κρέμα τυριού:
500 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφια ή Lurpak
60 γρ. άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Γαρνίρισμα σος φράουλας:
300 γρ. φράουλες
70 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν να φουσκώσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά. Σταματάμε το χτύπημα, Προσθέτουμε λίγου λίγο το καρύδι με τη φρυγανιά, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45' περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κάνουμε το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη,τις φλούδες και το χυμό και τα βράζουμε για 4''. Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι την καρυδόπιτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κάνουμε την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το Φιλαδέλφια με την άχνη να αφρατέψουν και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει να γίνει σαντιγί ομογενοποιημένη στο τυρί.
Δεν βγάζουμε την καρυδόπιτα από το ταψί γιατί είναι ο οδηγός μας για να απλώσουμε ομοιόμορφα την κρέμα στην επιφάνεια. Όπως και κάνουμε με μια παλέτα. Βάζουμε στο ψυγείο.
Κάνουμε τη σάλτσα φράουλας. Πολτοποιούμε στο μούλτι τις φράουλες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Σερβίρουμε το κομμάτι της πίτας με λίγη ζεστή σος φράουλας επάνω.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες