Πατάτες τσεχικές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 κιλό πατάτες: 250 γρ. ωμές και 250 γρ. βραστές
αλάτι, πιπέρι
3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
μπέικον (καπνιστό) όσο θέλουμε
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τριφτή τις ωμές πατάτες και τις ρίχνουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι στις βρασμένες. Ρίχνουμε και το αλεύρι και τα κάνουμε ζύμη. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό σαν μήλο και τα κυλάμε πάνω στο σιμιγδάλι να καλυφθούν από αυτό. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις βγάλουμε τις πατάτες τις ανοίγουμε με 2 πιρουνιά και βάζουμε επάνω το ψημένο μπέικον μαζί με το λίπος του. Σερβίρονται ζεστά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr