Πατατο-κολοκυθο-κεφτέδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1 αυγό
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα Δωδώνης χοντροτριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό (όχι τα κοτσάνια)
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
τριμμένη φρυγανιά (όση χρειαστεί)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
ελάχιστο ή και καθόλου αλάτι (λόγω του τυριού)αναλόγως του γούστου σας
πιπέρι μπόλικο
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια.
Τα σουρώνουμε. Τα κολοκύθια τα πατάμε λίγο να βγάλουν τα ζουμιά τους. Μετά τα λιώνουμε καλά με το πηρούνι. Κάνουμε το ίδιο και με τις πατάτες εκτός αν έχουμε τον ειδικό μύλο (όχι μίξερ).
Τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, το αυγό ,το μαϊντανό και το δυόσμο, το αλατοπίπερο, το λάδι και το τυρί. Τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά μέχρι το μείγμα να πήξει τόσο που να πλάθεται. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο 1 ώρα περίπου να δέσουν τα υλικά και οι μυρωδιές.
Πλάθουμε κεφτέδες όχι πολύ μικρούς, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν .Είναι πεντανόστιμοι και κρύοι είναι ακόμα καλύτεροι. Γι?αυτό είναι προτιμότερο να τελειώσετε το τηγάνισμα 1-1,5 ώρα πριν το φαγητό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr