Πατατοσαλάτα με βότανα και σέλινο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό baby πατάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
5 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μηλίτη
1 1/2 φλιτζάνια αναμεμιγμένα φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανός και βασιλικός, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σέλινο, ψιλόκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό.

Τις βράζουμε με αλάτι σε υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε έως ότου οι πατάτες να είναι τρυφερές όταν τρυπηθούν με ένα μαχαίρι, 10 έως 12 λεπτά.

Όταν οι πατάτες κρυώσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ αφού πρώτα τις κόψουμε στη μέση.

Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, τα βότανα, τα κρεμμυδάκια και το σέλινο.

Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr