Πατσάς αρνίσιος

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό κοιλιά ή ποδαράκια αρνιού
2 λίτρα νερό
3 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
λάδι, ξύδι
σκόρδο, μπούκοβο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρέατα. Ειδικά το στομάχι θέλει πάρα πολύ καλό πλύσιμο και με ξύδι μέχρι να ασπρίσει. Τα βάζουμε στο νερό να βράσουν καλά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σκορπίσει το λίπος τους στο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι
Βγάζουμε τα κρέατα και τα ψιλοκόβουμε ή τα χοντροκόβουμε. Τα προσθέτουμε πάλι στην κατσαρόλα και γεμίζουμε πιάτα της σούπας. Στουμπίζουμε μπόλικο σκόρδο και βάζουμε σε κάθε μερίδα. Ρίχνουμε όσο λάδι και ξύδι θέλουμε και φυσικά μπούκοβο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr