Φετουτσίνια Καραϊβικής με κοτόπουλο και παπάγια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. φετουτσίνια
2,5 φλ. παπάγια φρέσκια
1/2 φλ. χυμός λάιμ (κατανεμημένος)
250 γρ.στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλάκια καγιέν
αλάτι κατά τη γεύση (προαιρετικά)
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο (κατανεμημένο)
1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο τεμαχισμένο
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ. Τα ραντίζουμε με χυμό λάιμ και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με καγιέν και αλάτι.
3. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό γουόκ ή τηγάνι. 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοτηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πια ροδαλό. Σβήνουμε με μια μικρή ποσότητα χυμού λάιμ ( από τη μαρινάδα της παπάγιας) όσου χρειάζεται για να μην κολλήσουν. Βγάζουμε και φυλάμε στην άκρη όλα τα συστατικά.
4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κουταλάκι ελαιολάδου στο ίδιο σκεύος και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια της παπάγιας που φυλάξαμε (αφήνοντας πίσω την περισσότερη μαρινάδα χυμού λάιμ) και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε απαλά τα κομμάτια της παπάγιας περιστασιακά ώστε να σκουρύνουν κι από τις δυο πλευρές, σβήνοντας καθώς χρειάζεται με περισσότερο χυμό λάιμ για να μην κολλήσουν.
5. Μόλις οι παπάγιες σκουρύνουν, βάζουμε τις μισές στο μπλέντερ και τις κάνουμε πουρέ μς τον υπόλοιπο χυμό λάιμ.
6. Επαναφέρπυμε τον πουρέ στο τηγγάνι (με τα υπόλοιπα κομμάτια παπάγιας) και προσθέτουμε το κοτόπουλο που φυλάξαμε, το σκόρδο κατά φρέσκα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
7. Ενώ ζεσταίνεται η σάλτσα, βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και ανακατεύουμε απαλά. Μετά βάζουμε τη ζεσταμένη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά και πάλι. Σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr