Πηλιορείτικο σπετσοφάϊ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
λουκάνικο χωριάτικο με πράσο
πιπεριές κέρατα
1 κόκκινη πιπέρια Φλωρίνης
1 μελιτζάνα
1 -2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
φρέσκια ντομάτα
2 κουταλιές πελτέ
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ηλιέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και τη κόβουμε μεγάλους κύβους, αλατίζουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά τους. Καθαρίζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε στα δυο. Τηγανίζουμε τις πιπεριές, στη συνέχεια τη μελιτζάνα και το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε νερό, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει το φαγητό. Ρίχνουμε τον μαϊντανό 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr