Πίτα με πλιγούρι και λαχανικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. πλιγούρι από κριθάρι (πλιγούρι είναι το κομμένο σιτηρό και το αγοράζω στα βιολογικά)
2 ματσάκια κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
3 καρότα
2 χούφτες λάχανο ψιλοκομμένο
3 τομάτες γινωμένες
10 φύλλα κρούστας
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, βάζουμε το πλιγούρι να φουσκώσει, για τρεις ώρες.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι λάδι σε ένα τεφάλ και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε το πλιγούρι, που έχει μαλακώσει, και το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα υλικά να ανακατευτούν καλά και αλατοπιπερώνουμε. Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε κυβάκια, αφού βγάλουμε τα σπόρια, και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30Χ40 εκατοστά και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα, έτσι ώστε να περισσεύουν από το ταψί, για να τα γυρίσουμε μετά προς τα μέσα. Ρίχνουμε την τομάτα μέσα στα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, τα λαδώνουμε και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Χαράζουμε την πίτα από πάνω και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45-60 λεπτά, να χρυσίσουν ωραία τα φύλλα.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr