Πιτσάκια με αγκινάρα και ελιές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό έτοιμη ζύμη πίτσας
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ξηρή μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένες ελιές
1/2 φλιτζάνι καρδιές αγκινάρας, κομμένες σε φέτες (κατεψυγμένες)
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)
Σαλάμι (προαιρετικά)
λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

Αλείφουμε τη ζύμη της πίτσας με ελαιόλαδο και την κόβουμε σε 30 κομμάτια περίπου.

Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, πιέζουμε κάθε κομμάτι και φτιάχνουμε στρογγυλά πιτσάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι πίτσας λίγη μοτσαρέλα, ελιές και λίγες καρδιές αγκινάρας. Πασπαλίζουμε με νιφάδες τσίλι πιπεριάς, αν θέλουμε.

Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει το τυρί και η ζύμη να είναι τραγανή, περίπου 12 λεπτά.

Αν θέλουμε προσθέτουμε μετά το ψήσιμο, ψιλοκομμένο σαλάμι ή ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες πάνω από κάθε πιτσάκι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr