Πλευρώτους Ψητά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 ατομικά μανιτάρια πλευρώτους
25 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. μουστάρδα
25 ml χυμό λεμονιού
1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με τη μαρινάδα και στις δύο πλευρές τους.

Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στα μανιτάρια πλευρώτους και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με την εξωτερική τους πλευρά προς τα κάτω.

Κλείνουμε με ένα καπάκι και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό για το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε ζεστά τα ψητά μανιτάρια πλευρώτους μαζί με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω. Μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος επιπλέον χυμό λεμονιού.

Η συνταγή είναι από το blog μαγειρικής Always Hungry. Πατήστε το όνομα για περισσότερες συνατγές.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr