Plumcake (πλάμκεϊκ)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
7 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο και να μην καίει)
40 ml γάλα
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. αμυγδαλόσκονη (από αποφλοιωμένο αμύγδαλο)
150 γρ. κεράσια γλασέ ψιλοκομμένα
150 γρ. πορτοκάλια γλασέ ψιλοκομμένα
150 γρ. σταφίδες ξανθές
150 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια βανίλια ( τους σπόρους)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τμηματικά ανακατεύοντας με πλαστική κουτάλα, το βούτυρο, το γάλα, την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, τη βανίλια και τα φρούτα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και τη βάζουμε στην κατάψυξη ως ότου παγώσει. Έπειτα την αλευρώνουμε. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το διακοσμούμε με φρούτα γλασέ, ολόκληρα ή μισά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr